Inspiratie voor innovatie in 2021

Inspiratie voor innovatie; het jaar 2020 zat er vol van. Ook vanuit DAVINCI Company heb ik geprobeerd ondernemers te inspireren om anders naar hun bedrijfsvoering te kijken. En om deze waar nodig volledig om te gooien. Zelfs – of eigenlijk júíst – in deze tijd. In dit artikel blik ik terug op het afgelopen jaar en zet ik alle bronnen van inspiratie voor innovatie nog eens op een rij.

Wat een jaar!

Australië in de fik.
Covid-19.
De Amerikaanse verkiezingen.
Het overlijden van Eddie Van Halen … 
Wát een jaar hebben wij achter de rug. Om nog maar te zwijgen van pijnlijke uitdagingen die we allemaal hebben moeten doorstaan. In ons professionele, maar ook (misschien nog wel meer)  in ons persoonlijke leven.

 

Ik ben geen preker, ik ben niet verlicht, ik ben geen orakel. Maar één ding staat voor mij vast en vind ik het delen waard.

Dit jaar heeft mij gedwongen om tot de bodem te gaan van wie ik ben en wat ik wil. Om te zoeken. Om na te denken en om te reflecteren. En om, hopelijk, tot enkele belangrijke openbaringen in het leven te komen.

 

Mijn grootste les van 2020? Accepteer.

De meeste dingen die ons frustreren of anderszins doen lijden, komen voort uit een kloof tussen hoe we denken dat de dingen zouden moeten zijn (onze verlangens, onze verwachtingen) en hoe de dingen eigenlijk zijn.

Accepteren we de dingen precies zoals ze zijn? En geven we toe dat minder prettige ervaringen ons helpen om te leren, om te groeien en om een diepere wijsheid aan te boren?? Dan eindigt het lijden. Of wordt het op zijn minst minder groot.

Ga maar eens na. Welke momenten in jouw leven vormden één van de grootste uitdagingen tot nu toe? De kans is groot dat dit jouw grootste leermomenten zijn geweest. Momenten waarop jij karakter hebt ontwikkeld, doorzettingsvermogen, daadkracht, of een andere waardevolle eigenschap.

Om Dalai Lama te quoten:
Uitdagingen dragen bij aan het verscherpen van je geest en creativiteit.

Inspiratie voor innovatie: overzicht 2020

En dan nu het overzicht van artikelen die ik dit jaar publiceerde. 

Zie het als jouw inspiratiebasis voor innovatie in 2021. Stel jezelf ervoor open anders te denken en te handelen. De vernieuwde tijd vraagt hierom. En als jij het niet doet, doet je concurrent het wel.

Inspiratie voor innovatie #1: 
Value-Based Selling

Value-Based Selling is simpel gezegd het verkopen van jouw product of dienst op basis van de waarde die jouw klant ervoor terugkrijgt. Iets waar ik 100% voor sta. Daarom deelde ik 6 belangrijkste tips voor het op waarde gebaseerd verkopen van jouw aanbod. Lees hier deel 1 van het artikel voor de eerste drie tips. In deel 2 ontdek je de overige tips.

Inspiratie voor innovatie #2: 
In 4 stappen van paniek naar doelgericht handelen tijdens Covid-19

Een business runnen tijdens Covid-19 kan een hele uitdaging zijn. Covid-19 heeft een grote impact op de maatschappij en zeker ook op de economie. Het is een tijd waarin we getest worden op flexibiliteit, aanpassingsvermogen en optimisme. Niet elk bedrijf gedijt even makkelijk op de gedwongen veranderingen, maar als ondernemer kun jij wél een poging doen om de uitdagingen van deze tijd om te zetten in kansen. Het 4-stappenplan in dit artikel helpt jou op weg.

Inspiratie voor innovatie #3:
5 redenen om níét (nu) te innoveren 

De CEO van een toonaangevend telecombedrijf vertelde mij eens dat zijn bedrijf niet geschikt was om te innoveren. Ondanks dat innovatie als één van hun kernwaarden met koeienletters op hun posters vermeld stond, zou het niet het juiste moment zijn. Als voorvechter van innovatie viel ik bijna letterlijk van mijn stoel. Want het moet wel héél erg met jouw bedrijf gesteld zijn, wil het er niet klaar voor zijn. En innovatie is en blijft dé enige manier om een business duurzaam succesvol te maken. Maar voor iedereen die toch nog twijfelt aan de kracht en noodzaak ervan, deelde ik hier de (enige!) 5 redenen om níét te innoveren.

Inspiratie voor innovatie #4:
Het innovatiedilemma waardoor zelfs de grootste merken kapot gaan

Het innovatiedilemma, zoals Clayton Christensen het omschrijft, kan ervoor zorgen dat zelfs de meest vooraanstaande bedrijven failliet gaan. En nee, dat is niet omdat zij niet inzien dat er innovatie nodig is. Het is zelfs zo dat hun management juist heel succesvol kan zijn. Wat dan wél het probleem is? Dat deelde ik in dit artikel.

Inspiratie voor innovatie #5:
De grootste blunder bij innovatie | Wat is het en hoe voorkom je het?

Heb je besloten te gaan innoveren? Slim! Maar wees gewaarschuwd: je kunt al snel een grote blunder begaan. Een blunder die jou gigantisch veel geld kost en uiteindelijk niets oplevert. Een duur grapje dus. Wil je succesvol innoveren, dan is het goed om je bewust te worden van de grootste blunder bij innovatie die men tot nu toe heeft gemaakt. Dat wil zeggen, op het helemaal niet innoveren na. In dit artikel schreef ik wat die fout is en hoe jij je ervoor behoedt.

Inspiratie voor innovatie #6:
Snelheid als key focus van je bedrijf in het (post-)Covid-19-tijdperk

Met snelheid als nieuwe key focus van jouw bedrijf heb jij je bedrijfsvoering aangepast aan de grillen van de pandemie. Goed gedaan! Maar wist je dat je dezelfde focus moet behouden om te zorgen dat je klaar bent voor het tijdperk ná Covid-19? Waarom en hoe? Dat deelde ik met je in dit artikel.

Inspiratie voor innovatie #6:
De 5 belangrijkste innovatietrends in 2021

Er zijn 5 belangrijke innovatietrends die slimme ondernemers moeten kennen om zeker te zijn van succes in 2021. Want wie goed heeft opgelet, weet dat innovatie zélf is geïnnoveerd. En dat de wereld steeds in verandering is. In dit artikel lichtte ik elke innovatietrend van nu toe, zodat jij tijdig de juiste koers kunt bepalen.

Inspiratie voor innovatie #7:
Te druk om te innoveren? Think again. (And then ACT!)

Het is zo makkelijk gezegd: ik heb het te druk om te innoveren. Maar hoe waar is dat eigenlijk? Zit je agenda werkelijk zó volgeplempt met megabelangrijke activiteiten? Met dingen die écht niet kunnen wachten? Ik waarschuw je alvast: na het lezen van dit artikel verlies je jouw #1 excuus om niet te innoveren. Maar je wint er nog iets veel kostbaarders mee: tijd.

Zo. Dat waren de 7 bronnen van inspiratie voor innovatie die ik jou in 2020 voorschotelde. Geen zorgen: in 2021 volgen er nog veel meer! Zo blijf jij je concurrent steeds een stapje voor, houd je oog voor je ideale klant en zijn behoeftes en ben je verzekerd van duurzaam succes. Houd DAVINCI Company dus goed in de gaten!

Ik wens je fijne feestdagen en een voorspoedig en zeer succesvol 2021!

Liever kijken dan lezen? Abonneer je hier op mijn YouTube-kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>