DELEGEREN MOET JE LEREN

Wees eerlijk tegen jezelf. Hoe vaak voer je nieuwe ideeën voor jouw bedrijf niet uit omdat je agenda al een puinhoop is? Hoe vaak drijft alleen al het idee om er nóg iets aan toe te voegen, jou tot waanzin?

 

Soms voel je je al bij voorbaat overspoeld als je aan een nieuw project begint. Aan wat ooit een simpel, goed idee leek blijken ineens een miljoen kleine to-do’s te zijn verbonden. En in plaats van dat het project je energie geeft, eindig je moe, geïrriteerd en angstig. Met als gevolg dat je het met slechte resultaten – of zelfs nooit – afkrijgt.

Laten we de boel eens omdraaien.

Stel je eens voor dat je op de proppen komt met een goede idee en dat deelt met jouw rechterhand …

Rechterhand? JA! Zelfstandig ondernemers en online bedrijven kunnen ook een rechterhand hebben. Sterker nog, die zouden ze moeten hebben in de vorm van een projectmanager of een Virtual/Remote COO (Chief Operations Officer). Je rechterhand helpt jou namelijk om het idee uit te voeren met een vlekkeloze strategie, met een tijdige realisatie en met een slimme delegatie van taken.

FACTCHECK! Het niet loslaten van controle en dus niet delegeren in je bedrijf, is jouw nummer één obstakel. Het weerhoudt jou ervan om je te concentreren op jouw geniale kwaliteiten en om jouw ambitieuze doelen te bereiken.

 

Hoewel het goed is om elk hoekje en gaatje van je bedrijf te kennen, is het niet goed voor je om de ‘alles-zijn, alles-doen’-houding te hebben. Je kúnt niet elk klein dingetje doen dat jouw bedrijf eist. Je kúnt niet alles voor iedereen zijn.

Conclusie? Je moet delegeren. Punt uit.

Liever kijken dan lezen? Abonneer je hier op mijn YouTube-kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>