' CATCH-22' MENSEN AANNEMEN

Je moet delegeren om productiever, creatiever en winstgevender te zijn. Dat is wat elke succesvolle ondernemer je vertelt, inclusief ikzelf. Maar als je de verkeerde mensen inhuurt – en dus de verkeerde taken uit handen geeft – ben je nóg verder van huis …

De juiste mensen aannemen is een puzzel, dat valt niet te ontkennen. En deze puzzel belemmert en vertraagt zóveel geweldige ondernemers in de wereld om hun volledige potentieel te bereiken, dat je bijna gaat denken dat het een mission impossible is. Maar met de juiste aanpak, lukt het echt.

Dus, wat moet je doen om wél (direct) de juiste mensen aan te nemen?

Stel jezelf de volgende drie belangrijke vragen en je weet precies voor welke taken jij iemand moet aannemen:

 

1. Waar geniet ik 100% van en waar blink ik in uit?

 

2. Aan welke dingen kom ik niet toe?
Denk aan de dingen op jouw to-dolijst die steeds maar worden doorgeschoven en nooit af lijken te komen, door gebrek aan tijd óf vaardigheden/kennis.

 

3. Van welke dingen zou je willen weten hoe je ze moet doen, zonder dat je tijd hebt om het te leren?

Nu je weet waar je wel en niet goed in bent, wat je wel en niet leuk vindt en aan welke dingen je niet toekomt, kun je met de juiste focus op zoek gaan naar de juiste mensen. Zo word je met precies de goede dingen geholpen en kun je jouw bedrijf laten groeien, terwijl jij je volledig focust op jouw eigen kracht!

Liever kijken dan lezen? Abonneer je hier op mijn YouTube-kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>