EEN EENVOUDIG SYSTEEM DAT JOUW VISIE ADEMT

Hoe zou je leven eruitzien zonder routines? Chaotisch, toch?
Net zoals wij waarden, principes en een routine nodig hebben om naar te leven, heeft je bedrijf methodes, structuren en processen nodig om te functioneren.
Ofwel: jouw bedrijf heeft systemen nodig die prestaties, interacties en resultaten definiëren, vergemakkelijken en optimaliseren.
 
Je kunt niet verschillende delen van je bedrijf afzonderlijk runnen en verwachten dat je het als geheel kunt schalen (deze blokkade kost meer bedrijven het leven dan je denkt!).
 
Je bedrijf is één groot systeem waar elk onderdeel moet draaien als een goed geoliede machine die jouw winst en impact tot grotere hoogte brengt.

 

Die olie? Die zit ‘m in twee dingen:
1. Het vereenvoudigen van het systeem van je bedrijf, en
2. Dit systeem laten werken voor jou, in plaats van andersom.
 
Dit laatste bereik je alleen door op dit systeem jouw stempel te drukken. Een blauwdruk die jouw toewijding aan jouw visie en doelen weerspiegelt – en die helder is voor iedereen die voor jouw bedrijf werkt.

Zo doe je dat:

Vereenvoudig het systeem: Deel de belangrijke processen en procedures van je bedrijf op in kleine, duidelijke en uitvoerbare stappen.
 
▪ Maak jouw blauwdruk: Maak hier een blauwdruk van die jouw visie en doelen weerspiegelt en zorg ervoor dat die kan worden herzien, geleerd en hergebruikt door iemand anders dan jij.
 
▪ Deel en schaal: Neem mensen in dienst, delegeer en deel de blauwdruk om je resultaten te maximaliseren zonder elk project zelf te hoeven doen.
 
Door deze stappen te nemen zul je veel meer flexibiliteit en vrijheid ervaren. Zowel in je werk als in je persoonlijke leven.
Liever kijken dan lezen? Abonneer je hier op mijn YouTube-kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>