Over

” I have been impressed with the urgency of doing. Knowing is not enough; we must apply. Being willing is not enough; we must do. “

Leonardo Da Vinci

Da Vinci: zijn tijd vooruit...

Leonardo da Vinci was een innovator pur sang. Hij was nooit bang om groot te dromen en daarbij verder te kijken dan het traditionele denken. Hij leerde ons niet alleen om ons te verwonderen en vragen te stellen, maar juist ook om die kennis te toetsen in de praktijk. Niet voor niets zei Da Vinci dat wanneer de wetenschap gezien wordt als de kapitein, de soldaten de praktijk vertegenwoordigen. Da Vinci dacht nooit in 1 stramien, maar zocht de verbinding in verschillende gebieden om tot echte innovaties te komen.

 

Hoe de juiste vraag voor hen het antwoord bleek.

Het was een donderdagmiddag vlak voor de kerstdagen, ik was een beetje aan het scrollen op LinkedIn en zag toevallig een video van een oud klasgenoot van de lagere school. Wat bleek? Hij had een nieuw product gemaakt, een interactieve fitness spiegel en ik merkte dat mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt was. En ik vroeg mij af; hoe werkt dit apparaat?
Die vraag bleek het startpunt van een project waarin alles voor mij bleek samen te vallen…

Waar slaan ze de data op en welke onderliggende technologie wordt er gebruikt? 

Het schijnt dat de slechte plek om een vraag te bewaren in ons hoofd is, en dus besloot ik deze hardop aan hem te stellen. Binnen no-time resulteerde deze vraag in een lunchafspraak. Dat etentje van 1 uur werd 2,5 uur en als klap op de vuurpijl stelde hij mij voor om direct een vervolgafspraak in te plannen met zijn compagnons.

Want – zo kreeg ik later terug – mijn intrinsieke motivatie en nieuwsgierigheid hadden ertoe geleid dat mijn oud klasgenoot meteen zijn hele bedrijf erbij betrok. Dit mondde uit in een testperiode van een maand, hoewel na een week al bleek dat ik permanent aan boord mocht van het schip. Inmiddels kan ik zeggen dat ik geholpen heb bij de missie, visie en roadmap van het bedrijf en tevens verantwoordelijk ben voor het totale product binnen dit innovatieve project.

‘Waarom ging dit project mij zo aan het hart?’ Vroeg ik mijzelf naderhand af.

Ik heb van nature altijd al een hoge mate van nieuwsgierigheid gehad. En – net als Da Vinci – heb ik altijd een passie gehad voor het verbinden van verschillende werelden. In dit project werd er een brug geslagen tussen de wereld van de sport en die van de technologie. En niet op de laatste plaats krijg ik een enorme kick van het samenwerken met mensen waarmee ik een enorme klik heb.

Even voorstellen… Ik ben Mark, en ik hou ervan om samen met jou kennis te vertalen naar de praktijk, zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken.

Over Mark Voermans

Mark heeft 20 jaar ervaring in het werken met enkele van ’s werelds grootste bedrijven en innovatieve startups. Als een echte Renaissance man heeft Mark gevarieerde en complementaire vaardigheden en ervaring, waaronder: business development, sales, IT-expertise, mentoring en consulting.

Enkele bekende namen in Mark’s wereldwijde carrièregeschiedenis zijn: Kaspersky, KPN, BMC Software en Microsoft. Bij deze laatste was een van zijn belangrijkste verantwoordelijken het helpen ontwikkelen van starters op de Nederlandse markt. Hij heeft ook functies in house bekleed bij verschillende in Nederland gevestigde snelgroeiende bedrijven en heeft zijn eigen succesvolle startende onderneming gerund.

In de loop der jaren heeft Mark ondersteuning geboden aan ondernemers bij enkele van de meest toonaangevende mentorprogramma’s, waaronder Astia, Rockstart, Startupbootcamp en Seedcamp. Hij heeft op meerdere evenementen gesproken.

Een gepassioneerde sportman en familieman, als hij niet werkt is hij te vinden op de fiets in Nederland, geniet hij van goede wijnen of brengt hij tijd door met zijn kinderen.

Meer winst, meer vrijheid